Το μεγαλύτερο σκορ στο ποδόσφαιρο.

Πολύ μεγάλα σκορ είχαμε στα χρόνια της "προϊστορίας" του ποδοσφαίρου. Στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου για παράδειγμα ο αγώνας της Δανίας με την πρώτη ομάδα της Γαλλίας έληξε με 17-1 για τους Δανούς, ενώ οι Εγγλέζοι νίκησαν με 12-1 του Σουηδούς. Στη Μεσολυμπιάδα του 1906 στην Αθήνα μια άτυπη Εθνική Ελλάδος έχανε από ένα δανέζικο συγκρότημα με 9-0 μόνο στο πρώτο ημίχρονο και φυσικά παραιτήθηκε της διεξαγωγής δευτέρου ημιχρόνου, ενώ σε διάφορα πρωταθλήματα της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής έχουν καταγραφεί σκορ με διψήφιο αριθμό τερμάτων.

Όσο όμως προχωρούσαν τα χρόνια τα συστήματα και οι άμυνες κατάφεραν να περιορίσουν την τεχνική υπεροχή των καλύτερων ομάδων και έτσι σπάνια πια καταγράφονται περισσότερα από 4-5 γκολ σε κάθε παιχνίδι.

Παρά ταύτα το μεγαλύτερο σκορ σε επίσημο (και μάλιστα διεθνή) αγώνα είναι σχετικά πρόσφατο. Στις 11 Απριλίου του 2001 για τα προκριματικά του Mundial του 2002 και στον προκριματικό όμιλο της Ωκεανίας, η Αυστραλία νίκησε τις Νήσους Αμερικάνες Σαμόα με 31-0. Από το συγκεκριμένο μάλιστα παιχνίδι είναι και ο τίτλος του ποδοσφαιριστή που έχει πετύχει τα περισσότερα τέρματα σε έναν αγώνα και ανήκει στον Αυστραλό Archie Tompson που εκείνη τη μέρα πέτυχε 13 γκολ.
Εδώ ο παραγωγικότατος κύριος Tompson σε δράση από αγώνα της Α' Κατηγορίας του Πρωταθλήματος Αυστραλίας:

1 σχόλιο: