"Έφυγε" κι ο Τελευταίος Φιναλίστ του Πρώτου Μουντιάλ

Αντιγράφω από το sport24.gr:

Ο τελευταίος επιζών από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1930, της πρώτης διοργάνωσης που έγινε ποτέ, δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή. Ο Φρανσίσκο Βαράγιο, ο οποίος είχε αγωνιστεί με την εθνική Αργεντινής κόντρα στην Ουρουγουάη, πέθανε σε ηλικία 100 ετών.


Ο Βαράγιο και οι συμπαίκτες του είχαν ηττηθεί 4-2 σε αυτό το ιστορικό ματς, ενώ κατά τη διάρκεια της καριέρας του πέτυχε 194 γκολ σε 222 ματς για λογαριασμό της Μπόκα Τζούνιορς, κατακτώντας παράλληλα τρία πρωταθλήματα, ενώ προηγουμένως είχε φορέσει και τη φανέλα της Χιμνάσια Λα Πλάτα. Το απίστευτο ρεκόρ του, έσπασε μόνο από τον Μάρτιν Παλέρμο το 2009.

Το «μικρό κανόνι», όπως έμεινε γνωστός, αποσύρθηκε λόγω τραυματισμού στα τριάντα του χρόνια, το 1940. Ο σπουδαίος αυτός επιθετικός, τελευταίος σελιδοδείκτης μιας άλλης εποχής, τιμήθηκε το 1994 από την FIFA με τον Σταυρό του Τάγματος της Τιμής.


Ο Βαράγιο άφησε την τελευταία του πνοή στη γενέτειρά του, την πόλη Λα Πλάτα, πενήντα χιλιόμετρα νότια του Μπουένος Άιρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου