"Εγκεφαλικά διαταραγμένος".

Ο Tim Howard γεννήθηκε στις ΗΠΑ στα 1979 και έχει ύψος 191 εκατοστών. Είναι ο αμερικανός τερματοφύλακας με την σπουδαιότερη καριέρα σε ψηλό επίπεδο. Αγωνίζεται εδώ και 12 χρόνια στην Ευρώπη, στο απαιτητικό αγγλικό πρωτάθλημα, παλαιότερα για την Manchester United και από το 2007 για την Everton.
Επιπλέον είναι βασικός τερματοφύλακας της εθνικής ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών, με πάνω από 100 συμμετοχές, περισσότερες από κάθε άλλον goalkeeper στην ιστορία της ομάδας. Δύο φορές, το 2010 και το 2014, έφτασε με την εθνική του στη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Όλα αυτά θα ήταν σημαντικά μεν, αλλά φυσιολογικά, αν ο Tim Howard δεν είχε διαγνωστεί στο Γυμνάσιο με Σύνδρομο Τουρέτ και επίσης Σύνδρομο
Ιδεοψυχαναγκαστικής Διαταραχής.
Όσοι πάσχουν απ'το πρώτο χαρακτηρίζονται από την ύπαρξη πολλαπλών κινητικών και φωνητικών τικ, ενώ η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή είναι μια νεύρωση που κάνει τον πάσχοντα να συμπεριφέρεται εμμονικά και ιδεοληπτικά,παρ'ότι αναγνωρίζει το παράλογο αυτής της συμπεριφοράς.

Προφανώς δεν μιλάμε για βαριά σύνδρομα και βέβαια όλοι θα γνωρίζουμε ανθρώπους με παρόμοια συμπτώματα και με φυσιολογική κοινωνική ή επαγγελματική εξέλιξη.

Αυτό πάντως δεν εμπόδισε τα εγγλέζικα έντυπα να συναγωνιστούν σε ρατσισμό και χυδαιότητα με τους τίτλους τους όταν ο Howard ετοιμαζόταν να μεταγραφεί στην Man. United.

Η Intependent έγραψε: Η Manchester προσπαθεί να υπογράψει συμβόλαιο με έναν ανάπηρο τερματοφύλακα.
Η Guardian τόνισε: Η United θέλει έναν αμερικάνο με εγκεφαλικές διαταρές. Και βεβαίως η Mirror το τερμάτισε: Σας ορκιζόμαστε ότι είναι αλήθεια, η United στοχεύει σε έναν πάσχοντα από Σύνδρομο Τουρέτ.

Κάποτε ο Howard απάντησε σε αυτού του τύπου τις παρατηρήσεις έτσι: "Μια και δεν ξέρω τίποτα για ηλεκτρόνια και νετρόνια, αποφεύγω να μιλάω γι αυτά. Αν το κάνω θα φανώ ηλίθιος.Τι ίδιο συμβαίνει και με τους ανθρώπους που μιλούν για το Σύνδρομο Τουρέτ χωρίς να ξέρουν, φαίνονται ηλίθιοι.

Μετά από αυτό συνέχισε την καριέρα του, μέχρι σήμερα, στο πιο ψηλό επίπεδο.
Δεν το λες κι άσχημα για κάποιον "εγκεφαλικά διαταραγμένο"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου